Nat of droog bierglas?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Er zijn meerdere aspecten van belang om de smaak van het bier optimaal tot zijn recht te laten komen. Denk hierbij aan de vorm van het bierglas (zie mijn eerdere blog) en het belang van schone bierglazen (zie mijn eerdere blog).

Bovengistende bieren op fles (dus geen pils) drink je in schone droge bierglazen. Hierdoor ontstaat er een betere en een langer houdbare schuimkraag en dit komt ten goede aan de smaak van het bier. Als je een gespoeld bierglas gebruikt, dan ontstaat er een laagje water tussen het bier en het bierglas en dit is nadelig voor de schuimkraag en daarmee ook de smaak van het bier.

Echter, bier van de tap komt het beste tot zijn recht in een vers schoon gespoeld bierglas. Dit heeft te maken met de wijze van tappen en bij een nat bierglas blijft de schuimkraag mooi staan.

Geniet en drink met mate(n) 🍺
Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »