Onderhoud van je bierglazen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Natuurlijk wil je jouw bierglazen mooi houden! Maar hoe doe je dat? In deze blog geef ik tips en trucs om je bierglazen mooi te houden.

Uiteraard wil je elke keer een mooie schuimkraag als je een lekker biertje inschenkt. Van belang is dat je altijd het bierglas grondig spoelt met warm of heet water. Je kunt eventueel wat soda gebruiken voor een optimaal resultaat. Dit kun je af en toe doen, dit hoeft dus niet elke keer. Ook zijn er speciale spoelmiddelen voor bierglazen op de markt. Spoel de bierglazen daarna af met koud water.

Bij het schoonmaken kun je een schone borstel of spons gebruiken. Gebruik deze borstel of spons alleen maar voor je bierglazen! Besteed hierbij extra aandacht aan de drinkrand, deze is vaak het meest vettig.

Spoel je bierglas na gebruik direct om, laat je glas dus niet lange tijd ongespoeld staan.

Was de bierglazen nooit met afwasmiddel! Doe de bierglazen nooit in de afwasmachine! Het gebruik van afwasmiddel en spoelglans gaat ten koste van een mooie schuimkraag op je bier. Tevens is het vaatwasmiddel van de wasmachine veel te krachtig voor je bierglazen en ontstaat er een doffe witte aanslag op je bierglazen. Uit den boze dus!

Laat de gewassen bierglazen drogen, ondersteboven op een droogrek. Gebruik liever geen doek. Wil je de bierglazen toch snel droog hebben, gebruik dan alleen een schone doek die je alleen voor je bierglazen gebruikt. Je kunt ook een microvezeldoek, speciale poleerdoek of hydrofiele doek gebruiken omdat deze doeken weinig tot geen stof achterlaten. Als je toch een theedoek wilt gebruiken, zorg dan dat de doek schoon is en alleen voor glazen wordt gebruikt.

Gebruik een bierglas alleen voor bier! Gebruik het bierglas nooit voor andere dranken!

Is mijn bierglas nu écht schoon?
Zitten er belletjes aan de binnenkant van je bierglas als je een biertje hebt ingeschonken? Dit betekent dat je bierglas niet schoon is. De koolzuurbelletjes hechten zich namelijk aan het vuil in het bierglas.

Je kunt makkelijk testen of het bierglas schoon is. Spoel het bierglas om met water en laat het water er weer uit stromen. Zie je bij het uitschenken droge plekken op het glas ontstaan? Dan is je bierglas niet goed schoon!

Een brandschoon bierglas herken je aan de schuimkringen. Bij het drinken van je bier ontstaan er mooie ringen van schuim op je bierglas. Als je dat hebt, dan heb je een brandschoon bierglas 🤩.

Spoel je bierglas om met koud water voor gebruik.

Veel plezier gewenst bij het drinken van je (speciaal)biertje!
Geniet en drink met mate(n) 🍻

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »