Temperatuur van het bier

Geschatte leestijd: 1 minuut

Wat is de beste temperatuur om bier te drinken? Over het algemeen kun je stellen dat lichtere (ondergistende) bieren, zoals pilsener, het beste koud gedronken kunnen worden, dat is tussen de 3 en 8 graden Celsius. Voor de zwaardere (bovengistende) bieren wordt aangeraden om het bier minder koud te drinken, zo ongeveer vanaf de 8 graden Celsius.

De temperatuur van het bier heeft invloed op de aroma’s en dus de smaak van het bier. Kijk ook op het etiket van het bier, hier wordt meestal de aanbevolen drinktemperatuur aangegeven. Daarnaast heb je uiteraard ook jouw eigen voorkeur voor de drinktemperatuur van het bier.

Witbier en Pilsener bier drink je koud, rond de 3 en 5 graden Celsius.
Weizen bier drink je minder koud, rond de 6 en 8 graden Celsius.
Voor de zwaardere speciaalbieren raadpleeg het etiket.

Geniet en drink met mate(n) 🍻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »