Hoe schenk je thuis bier?

Geschatte leestijd: 1 minuut

De meeste bieren worden met een mooie volle schuimkraag gedronken. De ideale schuimkraag is 2 centimeter hoog. Iedereen kan dat, als je maar weet waar je op moet letten. Je neemt (uiteraard) een schoon en vetvrij bierglas (zie ook onze blog d.d. 16 februari 2021).

Je houdt het bierglas licht schuin en je schenkt het bier tegen de glaswand. Let erop dat je het bier rustig inschenkt, laat het bier dus niet klokkend in je bierglas lopen. Als het bierglas bijna vol is, zet je het bierglas rustig rechtop.

Wist je dat een schuimkraag het bier beschermt tegen zuurstof uit de lucht welke de smaak van het bier kan beïnvloeden?

Veel plezier gewenst bij het drinken van je (speciaal)biertje!
Geniet en drink met mate(n) ­čŹ╗

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ┬╗