Hoe tap je bier?

hoe tap je bier

Geschatte leestijd: 2 minuten

Bier tappen is leuk maar vereist wel enige handigheid en oefening. In deze blog neem ik je stapsgewijs mee hoe je het beste een lekker biertje kunt tappen.

Zorg ervoor dat het bierglas helemaal schoon is. Als het bierglas niet schoon of vettig is, krijg je nooit een mooie schuimkraag. In mijn vorige blog van 16 februari 2021 heb ik aangegeven hoe je jouw bierglazen brandschoon krijgt en houdt. Voordat je gaat tappen, spoel het bierglas in koud water.

Nu kan het tappen beginnen 😊 zet de tapkraan helemaal open en laat de eerste straal bier lopen. Houdt daarna het bierglas onder de lopende straal bier en houdt daarbij het glas schuin onder de straal, ongeveer in een hoek van 45 graden. Je begint in een hoek van 45 graden en zodra het bierglas vol begint te lopen, laat je langzaam het bierglas rechtop komen en kan een mooie schuimkraag ontstaan. Zorg ervoor dat de tapkraan nooit in aanraking komt met het bierglas of het bier! Zodra je klaar bent met tappen, haal je het bierglas meteen weg vanonder de tapkraan! Laat dus geen bier druppelen in het mooi getapte bier.

Nu kun je de afschuimer gebruiken. Het schuim, dat boven het bierglas uitsteekt, verwijder je voorzichtig met de afschuimer. Als je een schuimkraag hebt van ongeveer 2 vingers dik, dan heb je het goed gedaan!

Als laatste dompel je het getapte biertje tot halverwege in koud water en je hebt een heerlijk, perfect getapt, biertje!

Veel plezier gewenst bij het drinken van je (speciaal)biertje!
Geniet en drink met mate(n) 🍻

Peter

Een reactie op “Hoe tap je bier?

  1. A.Beltman. Kantine beheerder zegt:

    We hebben voor het eerst Grimberg op de tap in de voetbal kantine Bovenstaande informatie komt goed van pas.

Reacties zijn gesloten.

Translate »