Hoe krijg je bier snel koud?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Je kent het wel, je wilt een koud biertje nemen of je krijgt onverwacht bezoek van familie of vrienden en je hebt vergeten het bier koud te zetten. Lauw bier is geen optie dus wat doe je?

Gelukkig is er een simpele oplossing 😊 binnen 7 minuten heb je een ijskoud biertje. Hoe doe je dat? Het enige wat je nodig hebt, is een stuk keukenpapier of papieren zakdoekje. Maak het papier nat en wikkel het flesje bier in het natte papier. Leg het flesje bier in de diepvriezer en wacht 7 minuten. Je hebt nu ijskoud bier!

Jazeker, het kan nog sneller! Maar je moet er wel meer voor doen.
Je neemt een (ruime) kom met een laag water. Voeg er ruim ijsblokjes aan toe en schep een aantal eetlepels met zout erbij. Even roeren zodat het zout zich goed verspreid. Leg het bier in de kom en wacht 2 minuten. Je hebt een heerlijk ijskoud biertje!

Geniet en drink met mate(n)
🍺

Translate »